Steelseries Ikari Laser naast de Nova Slider X600

Nieuwe muis!

by

Dit is m geworden: de Steelseries Ikari laser!

Al lange tijd ben ik op zoek naar de ideale toetsenbord en muis combinatie om mij mee uit te leven. Na een tijd gespeeld te hebben met een standaard Logitech deskset (waar op zich niets mis mee is) besloot ik toch op zoek te gaan naar wat serieuzer werk. Vroeger zat ik hoofdzakelijk achter mijn PC voor huiswerk en wat Photoshop, maar tot enige tijd geleden ben ik echt heel serieus met PC gaming bezig geweest en heb ik zelfs in een team/competitie meegespeeld.

Goed, na heel veel google-en viel mijn oog op de volgende toetsenbord en muis combinatie: de ROCCAT Arvo met de Nova Slider X600. Deze combinatie heb ik geruime tijd met plezier gebruikt en hoewel ze in mijn ogen perfect zijn om mee te gamen, zijn ze ook niet meer dan dat. Sterker nog, mijn Arvo toetsenbord verving ik al vrij snel door een Microsoft Sidewinder X6 omdat het toetsenbord mij bij alles wat niet met gaming te maken had tot pure waanzin dreef. Als het gaat om het kiezen toetsenbord/muis/muismat is is het belangrijkste element toch wel persoonlijke voorkeur en ik heb altijd gevonden dat Microsoft toetsenborden heerlijk aanvoelen. Toen Microsoft met een degelijk gaming keyboard op de markt kwam was voor mij dat ook de keuze snel gemaakt :)

Mijn Nova hield het langer vol, maar de laatste paar maanden kwam ook daarvan naar voren dat het beestje zich toch het beste voelde tijdens het gamen. De muisknoppen zijn op een bijzondere manier gefabriceerd, waardoor heel snel herhaaldelijk klikken (voor de gamers die dit lezen: optimized for burst fire) een makkie is. Maar, het vasthouden van de muisknop voor simpelere zaken zoals tekst selecteren en het drag- en droppen van bestanden is iets dat daardoor veel meer inspanning vergt. Dit uit zich in het begin als kleine frustraties, maar naarmate het gamen afnam en het 'normale' Windows gebruik toenam groeide deze uit tot regelrechte ergernis.

Daarom een paar maanden geleden toch maar besloten om op zoek te gaan naar een waardige vervanger. Na heel veel google-en en heel veel muisjes betasten heb ik gisteren dan toch eindelijk de knoop doorgehakt en gekozen voor een Steelseries Ikari laser. Een heerlijke muis, die een ongekend comfort biedt. Ik heb tot nu toe nog steeds geen muis vastgehouden die lekkerder aanvoelt dan deze. Begrijp me niet verkeerd, als ik naar een LAN ga weet ik zeker dat ik altijd mijn Nova mee zal slepen. Er IS gewoon geen muis die ook maar in de buurt komt van de perfect gevonden balans tussen functie en comfort (als het op gamen neerkomt) van de Nova. Niet voor niets zijn er ook al een aantal low budget copycats van de Nova op de markt verschenen. Maar als het gaat om thuis werken: een Steelseries Ikari? Ik wil niets anders meer!

Bonno van der Basch

Bonno van der Basch

Hi, I'm Bonno! 👋 I'm a chemist turned devop and I enjoy creating software for both the web and the desktop. Curious about what it is that I do? Feel free to talk to me on Twitter (@DerBonster) or you can check out some business related things about me on LinkedIN (/in/bvdbasch)